După modelul stațiilor de pe strada Bună Ziua, Primăria Cluj-Napoca amenajează stațiile de transport în comun din Piața Gării. Acestea vor fi în număr de șase și vor avea acoperiș verde.

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții „studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru modernizarea unor stații de transport în comun”, valoarea estimată fiind de 55.000 lei. Ofertele se pot depune până în 29 iunie.

„Fiecare stație cu acoperiș verde este formată dintr-o structură metalică galvanizată și vopsită, acoperișul și pereții posteriori se vor realiza din sticlă securizată, fără vitrină publicitară, se va monta o bancă pentru șezut, iar drenarea și colectarea apelor de pe acoperișul verde se va face prin stâlpii structurii metalice”, se arată în caietul de sarcini. La stația de la Gară se va menține spațiul pentru dispecerat și biroul abonamente-ticketing.

Primăria se află în așteptarea studiului de fezabilitate. Aceste șase stații fac parte din proiectul de optsprezece stații cu acoperiș verde pe care municipalitatea îl are deja în derulare. Contractul a fost atribuit în luna mai în urma unei licitații firmei Metalgan din Slatina, pentru suma de 486.000 de lei. Două stații din cele 18 au fost amenajate deja pe strada Bună ziua în cadrul proiectul integrat de modernizare a acestei străzi.

Locațiile nu au fost încă stabilite, dar este cunoscut faptul că amenajarea unei astfel de stații costă 5000 de euro.

coral