Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a hotarat la ce sume se vor ridica amenzile pentru cetatenii care nu vor respecta decizia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta care prevede ca de miercuri este obligatorie purtarea mastii si a manusilor in magazine si in mijloacele de transport in comun.

Primarul Timisoarei anunta marti ca vor fi date amenzi, dar dupa ce vor exista trei zile de gratie in care nu se vor da decat avertismente.

De dimineata, nici Politia Locala Timisoara nu a stiut sa spuna care o sa fie amenda.

Nicolae Robu a declarat jurnalistilor de la Romania TV, miercuri ca amenda va fi intre 500 si 1.500 lei, in baza articolului 29 din Legea 61/1991 care prevede ca este contraventie „nerespectarea masurilor de ordine luate de organele competente in caz de calamitati naturale sau alte pericole publice”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca dupa 15 mai toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si in transportul in comun, masura valabila pana anul viitor.

Presedintele a subliniat ca nu vor fi prelungite restrictiile privind deplasarile individuale, vor ramane in vigoare interdictiile pentru adunari publice si alte manifestari. scrie romaniatv

coral