Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îşi va deschide porţile pentru cei peste 20.000 de studenţi care vor începe noul an universitar 2020/2021 în condiţiile date de situaţia epidemiologică din Cluj-Napoca şi toate locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Consiliul de Administraţie, împreună cu Senatul universitar şi reprezentanţii studenţilor au decis ca anul universitar 2020/2021 să înceapă după un scenariu  în care activităţile didactice să se desfăşoare în sistem hibrid: toate cursurile vor fi susţinute în regim online, iar activităţile practice, laboratoarele, proiectele şi seminariile care presupun obligatoriu prezenţa fizică, se vor desfăşura cu prioritate în acest regim pentru studenţii din anii I şi din anii terminali, iar pentru ceilalţi, alternativ, astfel încât să se respecte toate regulile epidemiologice în vigoare.

Atenţia se va îndrepta şi către studenţii şi cadrele didactice cu probleme de sănatate sau care au în familie astfel de persoane, aceştia având posibilitatea de a susține toate activitățile în sistem online.

Ce se întâmplă cu căminele?

În ceea ce priveşte cazarea studenţilor, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca dispune de campusuri moderne, fiind singura universitate din Cluj-Napoca care are toate camerele dotate cu baie proprie. Studenţii urmează a fi cazaţi cu respectarea tuturor normelor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. Pentru a respecta toate condiţiile impuse prin Ordinele Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării până în prezent, numărul locurilor de cazare va fi diminuat cu 25% faţă de capacitatea nominală a căminelor.

Toate aceste măsuri se vor adapta permanent în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice şi/sau a apariţiei unor noi reglementări legale.

coral