Încrederea românilor în Rusia s-a prăbușit de la 18% până la 7,5% după invadarea Ucrainei, reiese dintr-un sondaj INSCOP realizat în luna aprilie.

Rezultatele la întrebarea „Câtă încredere aveți în Rusia?”, publicate pe Facebook de către directorul INSCOP, Remus Ștefureac, mai indică faptul că cea mai multă încredere în Moscova o au votanții AUR (14%), dar și populația tânără (18-29 de ani – 12%), fiind mai expusă la propaganda rusă pe rețelele de socializare.

„Insa, chiar si in randul acestor categorii, comparativ cu anul trecut, se observa o prabusire masiva a increderii in Rusia. De exemplu, inainte de razboiul declansat de Rusia in Ucraina, peste 20% dintre votantii AUR aveau incredere multa si foarte multa in Rusia (dupa razboi au ramas aproximativ 14%) si peste 30% dintre tinerii de 18-29 de ani aveau de asemenea incredere mare si foarte mare in Rusia (dupa razboi au ramas aproximativ 12%)”, a explicat Ștefureac pe Facebook, confrom g4media.ro

Sursa foto: Facebook / Remus Ioan Stefureac

Datele sunt extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP Research (cele 4 editii ale sondajului ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” realizat la comanda German Marshal Fund & Strategic Thinking Group, respectiv INSCOP Monitor), mai precizează directorul INSCOP.

coral