Subsolul unei vile de pe Aleea Bâlea, din Cluj-Napoca, a luat foc, luni dimineața. Două persoane au suferit atacuri de panică.

Incendiul se manifesta în momentul sosirii celor două autospeciale de stingere într-un SAS de circa 15mp, la intrarea în subsolul/demisolul unei case de locuit. 

Ardeau mai multe materiale (hârtie și diverse obiecte) depozitate în acel spațiu, iar fumul pătrunsese deja în toate cele trei niveluri ale imobilului.

Nu au fost persoane rănite însă au fost consultate de către echipajul SAJ două persoane, un bărbat de cca 60 de ani (proprietarul) și o femeie de cca 60 de ani (vecină) care au suferit un atac de panică.

Nici unul dintre aceștia nu au fost transportați la spital”, precizează ISU Cluj.

Intervenția a fost dificilă și a durat aproximativ o oră, având în vedere faptul că în spațiul cuprins de flăcări se afla și tabloul general al instalației de alimentare cu energie electrică al imobilului.

Nu s-a putut pătrunde cu jetul de apă în spațiul respectiv înainte de a fi întreruptă alimentarea cu energie electrică de către echipa furnizorului de utilități.

Din fericire, flăcările au fost controlate de către pompieri în tot acest timp și nu s-au extins la alte spații ale imobilului.

Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la o defecțiune a tabloului instalației de alimentare cu energie electrică a a imobilului.

coral