Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească în ultimele zile în județul Cluj, iar comuna Mărgau a intrat în zona roșie după ce incidența cazurilor a trecut de 12 la mia de locuitori. 

Întrebat dacă sunt șanse ca municipiul Cluj-Napoca să intre în carantină în curând, dacă valul patru al pandemiei a ajuns la noi în țară. Edilul este însă optimist și nu crede că se va mai discuta de lockdown.

„Va fi un val 4 al pandemiei, dar nu de aceeși intensitate ca în trecut, pentru că, în primul rând, oamenii sunt vaccinați, avem experiență de gestionare a situației pandemiei și a secțiilor de terapie intensivă. Am învățat din valurile anterioare. Eu cred că niciodată nu vom mai avea de-a face cu un lockdown și nu se va mai ajunge acolo. Militez în continuare pentru vaccinare, noi nu închidem centrele, le ținem deschise, inclusiv pe cel drive thru. Clujul se află într-o poziție privilegiată datorită numărului mare de vaccinați, am trecut de 60%, iar asta ne ajuta să nu avem cazuri grave și să aglomerăm secțiile de ATI, unde nu cred că vom mai depași mai mult de 400 de locuri pe țară. În septembrie vom avea undeva la 1.800-1.900 de cazuri. Totul poate fi diminuat ca impact dacă ne vaccinăm, nu există altă cale”, a declarat Boc, vineri dimineața, la un post de radio.

 

 

coral