Actorul Claudiu Bleonț a anunțat că dorește să devină primarul comunei Beliș din Cluj, unde locuiește în prezent.

Actorul a povestit, pentru Monitorul de Cluj, că vizitează comuna Beliș și împrejurimile de când era copil, iar de câtva timp locuiește în comuna clujeană.

„M-am mutat de câteva luni în Beliș, fiind în Apuseni de 55 de ani, de la 5 ani m-a purtat tata prin Apuseni. Tatăl meu a fost îndrăgostit de Apuseni și mi-a transmis și mie dragostea. Destinul m-a dus acolo, mi-am făcut buletin și pandemia m-a făcut să zic că, dacă tot rămân aici, să încerc să fac ceva, nu numai scena și teatrul, ci să fac ceva ca și gospodar în comuna în care locuiesc.  Da, candidez la Primăria Beliș. Din 15 martie sunt în Beliș, am venit până în București și deseară mă întorc acasă, în Beliș”, a declarat Claudiu Bleonț.

„Sunt curtat de mai multe partide”

Acesta a spus că încă nu este hotărât dacă va fi candidat independent sau va apela la susținere politică, arătând că decizia sa nu a fost una politică, ci umană.

„Sunt curtat, m-au căutat mai multe partide. Demersul meu nu este în primul rând politic, ci uman. Vreau să-mi fac curat în curte, o curte de 206 kilometri pătrați, aia e casa mea. În măsura în care oamenii înțeleg, o să vedem dacă ne combinăm politic. Pentru mine, ca actor, care trăiesc pentru oameni și datorită unor oameni, autori, sunt pe scenă pentru oameni”, a adăugat actorul.

Actorul spune că se va implica în viața comunității

Viitorul candidat la primăria Beliș spune că îi urează actualului primar succes și că se va implica civic în comunitate, indiferent de rezultatul votului.

„Îi urez succes, suntem consăteni și nu intru în această competiție ca să îl atac. Eu vin și îmi expun proiectele, dacă oamenii aleg altceva, e ok. Eu o să insist pe proiectele pe care le avem cu echipa noastră și rămân în Beliș indiferent de rezultat. Cine o să iasă, să fie un primar bun, să facă ceva în Beliș și în Apuseni. Eu sunt deja în poziția de sătean, sunt implicat în administrație. Cred că în anii aceștia trebuie să existe o implicare civică din partea tuturor”, a mai spus Claudiu Bleonț.

La rândul său, actualul edil al Belișului, Viorel Matiș, a declarat că îi urează contracandidatului său succes.

„Îi doresc succes. Nu îl cunosc personal. Fiecare are o șansă și are dreptul să încerce”, a declarat Viorel Matiș. coral