O grupare de crimă organizată din București a căzut în plasa ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), după ce, vreme de doi ani, ar fi înșelat mai mulți dealeri auto din Germania.

Suspecții, între care s-ar afla și doi dintre membrii familiei Pastramă, ar fi cumpărat opt autoturisme scumpe cu credite obținute fraudulos de la bănci din Germania, însă nu ar mai fi plătit ratele.

Ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au fost cei care au aflat cum gruparea din România ar fi păcălit dealerii auto și băncile din Germania. Cel puțin opt autoturisme, care valorează între 20.000 și 60.000 de euro, au fost aduse în România cu scopul de a li se pierde urma.

Cel puțin cinci suspecți, implicați în acest caz

Cel puțini cinci suspecți, între care, susțin surse apropiate de anchetă, s-ar afla și frații Doina și Relu Pastramă, ar fi implicați în aceste fraude.

Două dintre mașinile cumpărate cu credite dubioase au ajuns la cumpărători de bună credință care rămân de-acum fără ele. Au fost confiscate pentru a fi înapoiate firmelor din Germania. Celelalte șase, cred ofițerii de la Crimă Organizată, ar fi ajuns cu titlul de gaj la cămătari din capitală.

Cei cinci suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, însă un judecător de drepturi și libertăți a refuzat să îi aresteze preventiv și i-a plasat sub control judiciar.

coral