Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa aiba, miercuri, o serie de intalniri cu ministrii din Cabinetul Ludovic Orban, au declarat pentru Libertatea surse politice. Discutiile vizeaza situatia guvernarii, dupa plecarea PSD de la Palatul Victoria.

Potrivit surselor citate, presedintele va discuta cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu ministrul de Finante Florin Citu si ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Seful statului a avut mai multe intalniri si premierul Ludovic Orban. dar si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Guvernul Orban lucreaza, in aceasta perioada la proiectul de rectificare bugetara, care va fi aprobat cel mai probabil dupa turul doi al alegerilor prezidentiale.

Situatia nu este una buna, au precizat sursele, care mentioneaza ca va fi nevoie sa se taie pentru acoperirea nevoilor administratiilor locale, aflate in situatia de a nu-si mai putea plati salariile.

„Gaura din bugetul de stat este de 21 de miliarde de lei dupa primele noua luni ale acestui an, din cauza faptului ca guvernul PSD a estimat venituri mult prea mari fata de cele reale, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, intr-o postare de pe Facebook.

Pe 5 noiembrie, tot Florin Citu indica arata ca exista posibilitatea ca, din cauza cheltuielilor prea mari, Romania sa nu se incadreze in tinta de deficit de 3% pe anul acesta.

coral