Radu Martinovici, tânărul de 23 de ani din Câmpia Turzii, care a accidentat în 13 iunie 2022, în mod intenționat, un autoturism în care se afla fosta lui prietenă, scapă de controlul judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe.

La nici o lună de la momentul primului termen, magistrații de la Judecătoria Turda au considerat că acesta nu mai prezintă pericol public și nu se mai impune ca să fie ținut sub control juiciar.

"În temeiul art. 362 alin. 2, art. 242 alin. 1, art.208 alin.2, art.202 alin.1 şi 3 cod procedură penală revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă şi menţinută faţă de inculpatul M R , , pentru săvârşirea infrac?iunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal(persoană vătămată R A lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal (persoană vătămată Pruneanu P R ), lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal (persoană vătămată C S G ), distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 Cod penal persoane vătămată R N V ), cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul penal", se arată în minuta judecătorilor turdeni.

Deși fapta este deosebit de gravă, mai ales că după ce a accidentat autoturismul în care se afla fosta lui iubita și încă 2 persoane, a fugit de la locul accidentului, polițiștii din Câmpia Turzii au lăsat impresia că nu au de gând să ia măsuri mai serioase, reținându-l abia după mai bine de 24 de ore de la producerea accidentului intenționat, asta în condițiile în care o publicație locală a mediatizat cazul.

Potrivit sursei citate, au existat discuții că polițiștii din Câmpia Turzii nu au acționat pentru că Radu Martinovici ar fi un informator al Poliției, iar din acest motiv era ”protejat” în unele cazuri de acest gen.

„La data de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au reținut pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din același municipiu, cercetat în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și distrugere.

În fapt, la data de 12 iunie a.c., în jurul orei 03.20, pe fondul unor discuții contradictorii, tânărul este bănuit că ar fi acroșat în mod intenționat un autoturism care staționa pe strada Laminoriștilor, în interiorul căruia se afla o conducătoare auto în vârstă de 22 de ani și alte două persoane.

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de azi, tănărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.” transmitea la acea vreme IPJ Cluj.

coral