Deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, a anunţat, miercuri, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor. Este vorba de 6 parlamentari care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului ALDE.

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian", a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a luat act de acest anunţ. 

Afilierea la grupul PSD vine într-o perioadă în care relația dintre cele două partide este una, din nou, foarte apropiată, existând dialog constant între Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu. Cele două partide ar putea colabora și la alegerile locale și parlamentare din acest an. 

Au existat însă și critici, în special din partea vicepreședinteului PNL, Rareș Bogdan, care în ședințele liberalilor a atras atenția de opoziția pe care o face ALDE și de apropierea partidului lui Tăriceanu de PSD, în condițiile în care ALDE are încă oameni în eșaloanele doi și trei din Guvern.

coral