În data de 17 septembrie, în jurul orei 01.55, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Gherla au depistat în flagrant, un tânăr de 19 ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, în timp ce sustrăgea dintr-un autoturism parcat pe strada Dejului din municipiul Gherla, un bun lăsat la vedere de către proprietar. Bunul sustras a fost restituit părţii vătămate.  

Asupra tânărului au fost găsite mai multe scule electrice, iar în urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, a reieşit faptul că acestea ar fi fost sustrase de către tânăr dintr-un alt autoturism ce era parcat pe strada Plugarilor din municipiul Gherla. Şi în acest caz, bunurile au fost restituite părţii vătămate.

Prejudiciul estimat de părţile vătămate în cele două cazuri se ridică la suma de peste 3.000 de lei şi a fost recuperat în totalitate.

De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că pe numele tânărului exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca la o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 2 ani şi 9 luni de închisoare cu executare în Centrul de Reeducare Buziaş. Tânărul a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Cel în cauză a fost condus şi predat reprezentanţilor Centrului de Reeducare Buziaş, în vederea executării pedepsei.

coral