Tanarul din Buzau care si-a incendiat fosta iubita, peste care a turnat benzina, a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare si plata unor daune catre parintii victimei in cuantum de 160.000 de lei. In plus, magistratii au dispus ca profilul sau genetic s fie introdus in Sistemul National de Date Genetice. Decizia nu este definitiva.

Potrivit sentintei pronuntate de Tribunalul Buzau, Cosmin Dan, care si-a incendiat fosta iubita, in februarie anul trecut, a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare: 23 de inchisoare pentru omor calificat si un an reprezentand o treime din pedeapsa pentru infractiunea de distrugere. In acelasi timp, instanta a obligat inculpatul la despagubiri in valoare de 160.000 de lei care vor ajunge la parintii victimei.

In plus, profilul genetic al lui Cosmin Dan va fi introdus in Sistemul National de Date Genetice, o baza de date informatizata, continand date despre persoane condamnate definitiv sau suspecti de infractiuni grave.

Decizia magistratilor nu este definitiva.

In dimineata zilei de 23.02.2019, tanarul Cosmin Dan din Buzau a mers in apartamentul fostei sale iubite, Valentina Nica, de 21 de ani, si, in urma unui conflict in care a si lovit-o, a aruncat cu benzina dintr-o sticla in dormitorul in care tanara se afla si a aprins focul cu o bricheta.

In apartament se mai aflau si alti tineri, care au fugit alaturi de agresor, in timp ce fata striga dupa ajutor.

Valentina Nica a fost gasita carbonizata de pompieri.

coral