Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria Mediaș, organizează a patra ediție a Târgului Produs de Cluj în municipiul sibian. Desfășurată prin intermediul Asociației Produs de Cluj, entitate subordonată forului administrativ clujean, manifestarea expozițională va avea loc în Piața Corneliu Coposu din Mediaș.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, consideră că municipiul Mediaș s-a impus în timp ca una dintre cele mai primitoare gazde pentru Târgul Produs de Cluj. Din acest motiv, caravana Produs de Cluj revine la Mediaș cu nerăbdare și cu dorința de a reîntâlni oamenii locurilor, cei care au confirmat, de fiecare dată, că proiectul inițiat de Consiliul Județean Cluj satisface nevoia de calitate și de autentic a românilor.

La Târgul Produs de Cluj de la Mediaș vor fi prezenți aproximativ 60 de fermieri clujeni și sibieni, care vor oferi amatorilor de produse tradiționale, autentice și sănătoase, miere de albine, preparate din carne și lapte, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, uleiuri presate la rece, zacuscă, prăjituri și ciocolată de casă, fructe de sezon, ceaiuri și vinuri, preparate la grătar și turtă dulce.

Oferta târgului cuprinde și obiecte de artizanat realizate în atelierele meșteșugarilor locali, cum ar fi obiecte decorative și uzuale din ceramică și lemn, costume populare, bijuterii tradiționale și jucării. Ca de obicei, zilnic vor avea loc spectacole folclorice oferite de artiști renumiți și dansatori pricepuți iar pentru mai tinerii vizitatori vor  exista activități în ton cu vârsta și un frumos parc de distracții.

Evenimentul se va desfășura între 17 și 19 mai în Piața Corneliu Coposu din Mediaș.

coral