Pentru cei care s-au săturat de prețurile imense ale chiriilor din Cluj și care nu își pot permite să își cumpere un apartament sau o casă în orașul de cinci stele, există o soluție ireală. 

Un mic oraș din Italia, mai exact din Sicilia, a pus spre vânzare mai multe case la suma extraordinară de 1 EURO. Casele, majoritatea, au o suprafață de 80 de metr pătrați. 

Motivul pentru care autoritățile din micul oraș Bisaccia este acela că doresc să repopuleze zona, deoarece este una dintre localitățile care se luptă cu scăderea populației. 

Bisaccia este o destinație turistică pitorească în sudul Italiei și se alătură altor zone din țară care încearcă să salveze comunitățile printr-un stimulent care să motiveze oamenii să se mute în regiune și anume scoaterea la vânzare a 90 de case vechi, la prețul de un euro bucata.

„Ne confruntăm cu o situație particulară. Zona se întinde cam pe toată regiunea antică a orășelului. Casele părăsite sunt grupate împreună, una lângă cealaltă de-a lungul acelorași drumuri. Unele case au chiar intrare comună”, a spus viceprimarul orașului Francesco Tartaglia, pentru CNN Travel.

Desigur, nu este suficient să achiți un euro și să lași casa acolo, pentru bătrânețe. Cumpărătorii trebuie să renoveze proprietate, însă nu există un plafon al investiției și nici o perioadă de timp în care lucrările trebuie să fie finalizate.

„Acest lucru este o garanție că procesul achiziției va fi rapid și simplu. Nu va fi nevoie să urmărim, să alergăm după descendenții vechilor proprietari, nici nu vor explica probleme cu o terță parte implicată în demers”, a explicat Tartaglia.

coral