25 decembrie este cea mai speciala zi a anului de care sunt legate amintirile din copilarie si evenimentele mai recente. Pentru a-l face si mai unic, descopera tendintele 2021 pe care ti le oferim pentru a-ti decora casa de Craciun. Alaturi de bradul de Craciun, protagonistul incontestabil, descopera noutatile pentru a-ti decora toate camerele. Ce stil vei alege anul acesta?

Decorarea si mobilarea casei de Craciun reprezinta un moment unic petrecut alaturi de familie. De fapt, decorarea casei tale este o activitate vesela care este intotdeauna impartasita cu cei mai apropiati: cu partenerul tau, copiii tai, rudele si prietenii. Iata cateva idei si sfaturi pentru decorarea camerelor casei pentru sarbatorile de Craciun.

Cum sa decorezi casa de Craciun: bradul
Protagonist incontestabil al sarbatorilor: bradul de Craciun nu poate lipsi intr-o casa impodobita de sarbatori. Trebuie ales cu grija pentru ca este elementul primordial care comanda stilul restului decoratiunilor de Craciun. Tendinta din 2021 vede in principal doua stiluri pentru brad: stilul nordic sau bradul cu culori calde combinate cu auriu si argintiu.

Pentru a-ti impodobi bradul urmand aceasta ultima tendinta, trebuie sa folosesti lumini albe sau galbene, ambele cu tonuri neutre care vor putea scoate in evidenta decoratiunile tale in diferitele nuante de culori. Pentru a alege decoratiunile pentru brad de aceasta culoare, este in general necesar sa preferi doua combinatii principale care includ auriu sau argintiu, culori clasice de Craciun.

Albul luminilor, in schimb, va da o nota de eleganta. Bradul de Craciun in stil nordic, in schimb, include decoratiuni foarte minimale realizate din materiale naturale, precum conuri de pin, lemn sau bambus. Nuantele decoratiunilor sunt toate neutre, facute sa iasa in evidenta datorita unei folosiri pricepute a luminilor (de preferinta in nuante de albastru).

Decorarea casei de Craciun: usi si ferestre
Adevarata splendoare a caselor impodobite de Craciun, si efectul de minune in consecinta, este dat de atentia fiecarui detaliu. Nimic nu este lasat la voia intamplarii si pentru asta nu trebuie sa existe incapere fara decoratiuni, inclusiv usa de la intrare si ferestrele cu vedere la strada. De o importanta fundamentala este Craciunul exterior, care intampina oaspetii si reprezinta stilul decoratiunilor de Craciun care se vor regasi si in interiorul casei. O necesitate pentru cei din afara orasului sunt ghirlandele: realizat prin do-it-yourself pentru a avea un obiect unic si personalizat, chiar daca exista intr-adevar multe tipuri pe piata.

Daca vrei sa urmezi stilul nordic, printre ideile si tendintele de copac din 2021, ca ghirlanda poti opta pentru una realizata cu crengute de lemn alb si impodobita cu pandantive si decoratiuni cu materiale naturale, de exemplu franghii, conuri de pin uscate si uscate. portocale. Daca, in schimb, esti in cautarea unui stil mai festiv, vei avea rasfata de alegere!

Poti cumpara ghirlande din globuri de Craciun, din polistiren si acoperite cu stofa sau panza de lenci, sau chiar o ghirlanda realizata cu flori uscate si impodobita cu panglici colorate. De la ferestre, este esential sa transmiteti atmosfera datorita utilizarii cu pricepere a lumanarilor si a felinarelor.care creeaza puncte de lumina frumoase si confera ferestrelor un aer magic si primitor. Alternativ, puteti plasa si cutii muzicale de Craciun pe pervaz, deoarece sunt mici sfere care contin toate elementele si magia Craciunului.

Tendinte in materie de culori pentru Craciunul 2021
Cele mai populare culori pentru a spune Craciunul intr-o cheie cromatica sunt verde si rosu. Daca anul acesta vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu o locuinta mai originala, iti voi dezvalui tendintele Craciunului 2021. Cele mai populare sunt tonurile naturale precum bejul si fildesul, sau albastrul foarte elegant si chiar auriu si argintiu stralucitor.

Daca nu esti iubitor de rosuri si aurii traditionale, este foarte la moda sa imbraci casa cu culorile lemnului, verde padure, galben tern, bej, ocru si fildes. Totul trebuie facut mai cald cu lumini verzi si ghirlande.

Pentru cei care iubesc opulenta si stralucirea, auriul si argintul sunt mereu actuale. Folosite impreuna creeaza un contrast original si romantic.

Cea mai trendy culoare pentru Craciunul 2021 este cu siguranta albastrul regal, albastrul de miezul noptii si ceaiul. Aceste nuante elegante, dar inchise, ar trebui apoi incalzite combinandu-le cu gri, alb si pentru cei mai capricios cu violet.

Cum decorezi masa de Craciun
Sunt cei care asteapta tot anul sa amenajeze o masa de petrecere opulenta si mereu diferita si cei care abia asteapta sa intinda o fata de masa mare pentru a recrea magia Craciunului intr-o mise en place clasica legata de copilarie.

Pentru cei carora le place sa dea acea nota clasica mesei de Craciun, va trebui sa faci cateva mici modificari. Abandonati fetele de masa rosii pentru a le prefera pe cele albe pur pentru a le combina cu portelan si pahare de cristal. Indrazneste in schimb cu tacamuri si piese centrale aurite. Pentru o masa eleganta, nici aici nimic in nuante de rosu ci natural: frunze vopsite cu vopsea aurie, lemne parfumate, lumini LED si decoratiuni din sticla.

Daca minimalismul a facut furori in mobilier de ani de zile, nici masa de Craciun 2021 nu face exceptie. In sfarsit, sa revenit la sarbatorire, asa ca hai sa o facem cu stil!

Decoreaza masa cu de toate: figurine in forma de reni si brazi mici, fundite, lumanari, decoratiuni de tot felul, furate din brad. Nu uita sa folosesti ghidajele deasupra fetei de masa si sa asezi marcatoarele de loc cu crengute de ierburi si fructe de padure. De neratat pentru a crea atmosfera potrivita sunt lumanarile de pe suporturile de ceainic aurii sau in forma de con de pin.

Cum decorezi restul casei
Pernele tematice sunt un mare clasic de Craciun. Poti obtine un efect cald si primitor, care ii face pe toti sa se simta din nou copii. Bumbacul, inul si iuta sunt cele mai populare tesaturi pentru Craciunul 2021. Sunt folosite atat pentru a crea decoratiuni pentru brad, pentru a impacheta si infrumuseta cadourile, dar si pentru toata casa, cat si pentru masa.

Nu este nimic mai calduros decat o tesatura in carouri sau un tartan! Printre marii clasici ai iernii si Craciunului raman modelele scotiene, motivele in carouri care decoreaza casa intr-un mod traditional. Din nou vor fi folosite pentru perne, fete de masa, servetele si decoratiuni pentru copaci. Si coroana? Nu uita sa-l decorezi cu o funda mare de tartan, pentru a-i da acea nota de „casa bunicii”. Iar ceea ce ramane poate fi folosit pentru a inchide cadourile.

Amenajarea casei de Craciun: frumusetea ghirlandelor
Ramuri de pin, fructe de padure rosii, brad, flori si panglici. Coronitele de Craciun sunt un element decorativ care m-a impresionat mereu. Pe usa de la intrare sau ca piesa centrala de decorat cu lumanari sau altele, coroanele sunt foarte elegante si te fac imediat sa te simti ca acasa.

Exista multe modele pe piata: mari sau mici, realizate din diferite materiale printre care plastic, carton, sfoara, lana, iuta si asa mai departe. Alege-o pe cel care se potriveste cel mai bine mobilierului tau si decide unde sa o asezi: fie pe usa de la intrare, fie ca piesa centrala, fie ca decor pe o biblioteca, o masa joasa sau altele. Chiar arata bine oriunde.

Decorati mobilierul si semineul
Urmatorul pas, dupa bradul de Craciun, este sa te dedici restului incaperii. Un lucru care nu se va demoda niciodata sunt coroanele de Craciun. Realizate din crengute naturale, decorate cu pandantive, sunt ornamentul care lasa mai mult loc creativitatii.

Motivul este ca sunt cu adevarat frumoase: umplu complet suprafata pe care sunt asezate, fara a mai fi nevoie sa mai adaugi nimic. Coroana este un element perfect de fixat pe semineul in stil draperie. Totul va arata nordic si primitor, precum casele vazute in filme sau in reviste de interior. Ele pot fi asezate pe marginea mobilierului, de parca ar fi fost lasate acolo intamplator.

Pentru iubitorii de Shabby sau Provencal, o sugestie splendida este sa profite de lemn murat pentru obiecte. Ramele, cosurile, suporturile pentru lumanari cu aroma retro vor fi cu adevarat minunate pe semineul tau.

Sunt binevenite si felinarele: asezate la picioarele semineului, pe un covor sau pe rafturi, vor da o nota rustica si incantatoare casei tale.

Daca ai o scara deschisa in casa ta, nu uita sa decorezi balustrada. Impodobirea ei cu funde, crengute, detalii pretioase va face ca totul sa para mai complet si mai uniform.

Printre ornamentele preferate ale acestui Craciun se numara detaliile metalice: vase, scrumiere, cutii, tavi sau sfesnice din material vor aparea sofisticate. In schimb, ceea ce ar trebui sa ingropi sub scari si sa nu mai scoti niciodata, este obiectul clasic in forma de Mos Craciun. Pana acum l-am vazut si revazut deja in toate sosurile, asa ca nu mai este surprinzator asa cum era odinioara, dimpotriva este destul de depasit si de prost gust.

Cum sa imbunatatesti exteriorul si gradina de Craciun
Cel mai bun mod de a recrea o gradina fermecata este sa profitati de iluminare. Ascunderea unor mini LED-uri printre garduri vii si tufisuri sau stralucirea unui brad in fata casei va crea o atmosfera magica de Craciun.

Mai practice si mai putin dificil de instalat sunt tuburile de lumina in locul LED-urilor. Sunt perfecte pentru evidentierea contururilor casei tale, daca locuiesti intr-o casa familiala independenta. Te poti juca pentru a lumina carari mici, a contura usa din fata sau ferestrele.

Lucrul de evitat, absolut, este asa-numitul „efect Las-Vegas”. In consecinta, este bine sa renunti la luminile intermitente sau prea colorate.

Nici macar diferitele personaje stralucitoare nu sunt recomandate: nu oamenilor de zapada, renilor si altele de acest gen, mai potrivite pentru un parc de distractii.

De o importanta fundamentala este insa usa de Craciun, adica un decor care trebuie aplicat pe usa de la intrare. O fundita, o coroana sau un mic accesoriu tematic va oferi oaspetilor dumneavoastra un bun venit festiv.

Sursa: cozzy.ro coral