Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a încheiat o licitaţie pentru amenajarea unui centru de testare COVID-19. Centrul va fi funcţional la jumătatea lunii mai şi este disponibil pentru orice doritor. Probabil, cu program non-stop. Iar rezultatele sunt oferite în cel mai scurt timp.

Aeroportul clujean va face testările pentru COVID-19 de la jumătatea lunii mai, potrivit termenelor din prevederilor legale.

„Noi am inclus ca obligativitate în documentaţie necesitatea de a se prezenta laboratoare sau persoane juridice care vin în asociere cu laboratoare, pentru concludenţa rezultatelor. S-au prezentat două societăţi. Câştigătoare este OK Medical, în asociere cu Genetic Lab. Nu ne permite legea să semnăm contractul în termen mai scurt de 20 de zile. Practic, undeva prin 11 mai se va semna contractul şi au 10 zile la dispoziţie pentru începerea activităţii. Deci, undeva la jumătatea lunii mai va fi funcţional.

Sunt două spaţii, unul în interior, în corpul de legătură, de 50 mp, şi unul de 300 mp în exterior. Centrul de testare COVID-19 va fi pentru toată lumea, nu numai pasageri. Am introdus obligativitatea de se realiza atât teste PCR, cât şi teste rapide antigen. La testele PCR am pus condiţie pentru rezultat în 24 de ore. Dar există posibilitatea să se efectueze teste rapide”, a declarat, pentru Cluj24, un reprezentant al aeroportului clujean.

500 de teste într-o zi

Din datele preliminare rezultă că la centrul de la aeroportul clujean ar putea să fie testate aproximativ 500 de persoane zilnic. Iar programul s-ar putea să fie non-stop.

„O să vedem programul, dar probabil va fi non-stop. Fiind aeroport, avem zboruri pe tot parcursul zilei. Practic, se pot efectua teste la orice oră, sperăm să fie non-stop. E important de precizat că absolut oricine poate să vină pentru test. Pentru testele rapide am solicitat să se se dea rezultatul în 30 de minute, maximum 60 de minute. Iar pentru testele PCR, în maximum 24 de ore. Cred că suntem al doilea aerport, după Bucureşti, dar care are un spaţiu de doar 50 mp în interior”, am mai spus reprezentantul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

coral