Mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme de vedere, la care însă există o soluție rapidă: operația de laser cu Zeiss Excimer MEL 90. Acest laser reprezintă cea mai modernă tehnologie de corectare a dioptriilor și este disponibilă în Cluj la Clinica Q-Vision. Clinica efectuează operația la 4000 de lei pentru ambii ochi, ca parte a ofertei promoționale de lansare.

Unii nu vedem la distanță, alții nu vedem bine la aproape, iar cu vârsta apar și alte probleme. Miopia, de exemplu, este un viciu de refracție care perturbă vederea la distanță, adică aceste persoane nu văd bine obiectele aflate în depărtare. Hipermetropia în schimb, cauzează vedere încețoșată nu doar la distanță, dar și la aproape. Cei care suferă de astigmatism au vederea neclară la toate distanțele, iar presbiopia este dificultatea de a vedea un obiect situat aproape de ochi și apare odată cu înaintarea în vârstă.

Toate aceste probleme de vedere însă pot fi combătute cu o intervenție oftalmologică minim invazivă, care durează aproximativ 15 minute. Este vorba de operația realizată cu ajutorul aparatului de laser Zeiss Excimer MEL 90.

Cu ajutorul acestui laser medicul specialist oftalmolog îndepărtează o parte din epiteliul cornean și în acest fel remodelează corneea în așa fel încât pacientul să poată renunța la dioptriile mari. În cazul miopiei se pot corecta până la -8 dioptrii, în hipermetropie până la +4-5 dioptrii și în cazul astigmatismului miopic până la 3-4 dioptrii.

Operația este precedată de o serie de analize în cadrul căruia mediul oftalmolog verifică dimensiunea corneei. Operația durează maxim 15 minute, pentru ambii ochi și asigură rezultate stabile, cu rate mici de regresie. Așadar, vorbim de o intervenție sigură, realizată de aparatul de laser, pe baza informațiilor introduse de medic. Această intervenție este urmată de un proces de recuperare, în cadrul căruia disconfortul creat de intervenție este tratată cu ajutorul tratamentului antiinflamator și analgezic, prescris de medic. Evaluarea finală se face la 3-6 luni, în funcție de caracteristicile fiecărui pacient și operație în parte.

În perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022 Clinica Privată de Oftalmologie Q-Vision prin echipa sa medicală, condusă de dr. Oana Rusu, medic primar oftalmolog, efectuează această operație la un cost de 4000 lei pentru ambii ochi.

 

coral