Potrivit unui ordin din Monitorul Oficial, în următoarele luni, valoarea tichetelor de masă va rămâne la același nivel. La ce valoare a ajuns un astfel de tichet și când s-a făcut ultima actualizare în acest sens.

Tichete de masă 2021. La ce valoare a ajuns un tichet de masă

După cum spuneam, veștile nu sunt prea bune pentru salariații din România. În următoarele șase luni valoarea maximă a tichetelor de masă va rămâne aceeași, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. În luna octombrie a anului trecut a fost făcută ultima actualizare în acest sens, când majorarea s-a făcut cu un ban față de valoarea precedentă, de la 20,00 de lei la 20,01 lei.

”Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăși cuantumul de 20,01 lei”, se arată în Ordinul ministrului finanțelor și ministrului muncii nr. 450/258/2021.

De asemenea, potrivit documentului oficial, valoarea tichetelor de masă, de 21,01, lei se va aplica și în primele luni din semestrul al II-lea din 2021, adică și în august și septembrie. Așadar, nu are loc nici o majorare a valorii maxime față de cea de până acum.

Conform Legii 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Tichetele de masă se pot folosi doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Valoarea de 20,01 lei este una maximă, așadar aceste bilete pot avea orice valoare sub acest prag, potrivit avocatnet.ro.

 

coral