Guvernul încearcă să ajute categoriile defavorizate, oferind tichete sociale pentru români. Peste trei milioane și jumătate de români vor beneficia de vouchere.

Un nou proiect ce vizează acordarea de tichete sociale pentru români are în vizor persoanele cu venituri mici și pensionarii. De asemenea, elevii care primesc burse vor primi astfel de tichete pentru mâncare, rechizite sau îmbrăcăminte. Acesta este modul în care Guvernul României încearcă să ajute familiile din categorii defavorizate, oferind tichete sociale pentru români. Aproximativ trei milioane și jumătate de români ar putea fi incluși în acest program.

Elevii care primesc burse sociale și vor beneficia de aceste tichete sociale vor avea 30 de euro lunar, timp de șapte luni. Începând din aprilie, vor primi acești bani până în iunie, iar apoi, din septembrie până în decembrie. Banii sunt destinați achiziției de alimente, rechizite sau îmbrăcăminte. Peste 32 de milioane de euro va aloca statul român acestui ajutor acordat elevilor.

Cine poate primi tichetele sociale

Măsurile cu caracter social sunt destinate persoanelor cu venituri mici. Valoarea acestor tichete sociale este de 50 de euro și se vor acorda din două în două luni, până la finele anului. Beneficiarii acestor vouchere sunt gospodăriile cu ambii părinți și cu cel puțin doi copii dependenți sau familiile monoparentale care au un venit net mediu lunar mai mic de 600 de lei, persoanele care primesc venitul minim garantat sau persoanele cu dizabilități. De asemenea, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei vor putea primi aceste tichete sociale. Pentru aceste tichete sociale statul alocă 693.703.400 de euro, potrivit observatorews.ro.

Tichete sociale pentru români: când vor începe să le primească

„Noi am finalizat pachetul economic, cred că o să-l prezentăm mai mult că sigur săptămâna viitoare. E normal să am o discuție cu premierul despre acest pachet. Am făcut tot impactul financiar împreună cu miniștrii de resort și am venit cu propuneri sustenabile în bugetul de stat. Am avut și cu comisarul european pe economie o discuție privind aceste vouchere, să vedem cum le încadrăm să fie o sursă de la banii europeni. Lucrul acesta s-a mai creat în Europa, deci nu este o practică singulară.

Vrem să venim cu vouchere pentru pensionarii care au pensii până în 1.500 lei la fiecare 2 luni pentru alimente. Aici vedem că este o scumpire de aproape 25-30% și niște tichete sociale de sub 50 de euro pentru copiii care provin din familii care nu au venituri suficiente pentru rechizite și îmbrăcăminte, inclusiv pentru persoanele cu handicap și familiile monoparentale. Așteptăm și venirea domnului Cîțu din această vizită istorică pe care o are în SUA. Noi am venit totuși cu o propunere sustenabilă și am discutat deja cu reprezentanții Comisiei Europene”, a explicat Ciolacu, potrivit romaniatv.net.

Aceste tichete sociale pentru români vor fi plătite din bani europeni.

coral