Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România i-a determinat pe greci să testeze toți pasagerii unui avion plin cu turiști din Cluj și București. Asta chiar dacă grecii dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiștii români să fie testați pentru COVID-19 este „foarte mică”.

Testarea a durat peste 3 ore, a povestit la Digi24 Vlad, unul dintre pasagerii aflați în avion. El spune că în avion erau circa 200 de pasageri.

„A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat”, a spus el.

El a spus că nu li s-a oferit nicio informație, iar polițiștii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să dea explicații.

Turistul a adăugat că toți pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia și că pe baza acestuia au fost testați.

El a adăugat că pasagerii din toate celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsați să plece fără a fi testați, iar explicația dată de angajații aeroportului a fost că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.

„Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiștii care au venit din alte țări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai spus Vlad.

coral