Sa ridice mana cine nu a intrat vreodata in criza curatarii cuptorului din bucatarie! Mai ales daca esti un maestru bucatar si stii ca depunerile de grasime si ulei nu te iarta. Dintre treburile casnice, fara indoiala, aceasta este una dintre cele mai dificile, insa cu ajutorul catorva sfaturi, veti invata cum sa o rezolvati fara probleme.

Pastrarea geamului din interiorul cuptorului curat este importanta nu doar pentru a avea control asupra alimentelor gatite, ci mai ales pentru ca murdaria si grasimea pot afecta precizia de preparare precum si calitatea si igiena alimentelor.

Si cum prevenirea este mai buna decat vindecarea, dupa fiecare utilizare a cuptorului este bine sa il curatati rapid. Cum? Lasati usa cuptorului sa se raceasca, treceti cu un prosop umed peste grasime pentru a o inmuia si indepartati resturile. La final, clatiti cu apa.

Orice persoana s-a intrebat macar o data cum se poate curata geamul din interiorul aragazului, dar pana la urma planul a fost abandonat, caci nu multi sunt ce care stiu trucul.

Nu trebuie sa iti cumperi un aragaz nou ca sa poti sa te bucuri din nou de un aspect placut si curat. Tot ce ai de facut este sa te inarmezi cu putina rabdare si cu o surubelnita.

Deschide usa cuptorului si cauta balamalele ce tin usa de aragaz. Trebuie sa le blochezi , tragand de ele spre tine cu ajutorul unei surubelnite.

Apoi indeparteaza cu grija suruburile din partea laterala a capacului si incepe sa tragi geamul cu pricina. Il poti curata cu solutii speciale sau folosind bicarbonat de sodiu.

Minunea e gata si de acum nu iti mai ramane decat sa pui componentele la loc si sa te asiguri ca balamalele sunt puse in pozitia initiala.

De acum nu mai trebuie sa privesti cu parere de rau daca aragazul se murdareste si are aspect neplacut, caci trucul acesta cu siguranta iti e mai mult decat util.

coral