Industria videochatului este în plină dezvoltare și adevărul este că nu există o rețetă a succesului care să fie potrivită pentru fiecare model. Mai degrabă ai putea urma un set de sfaturi care te pot duce către succes și evident le poți adapta cât mai bine stilului tău. 

De ce iți punem la dispoziție aceste sfaturi chiar înainte să începi? Pentru că vrem să te ferim de greșeli și ne dorim să progresezi cât mai repede! Mai ales ca model începător ai nevoie de îndrumare. Îndrumare pe care o poți primi mai ales de la traineri. Pe lângă articolul de față, ai grijă să descoperi și cele mai relevante sfaturi pentru videochat de la trainerii M4M

Controlează discuția 

Unul dintre secretele videochatului este proactivitatea. De multe ori utilizatorii vor aștepta ca tu să iei conducerea ,să deschizi o discuție și să o ghidezi. Nu aștepta ca ei să facă primul pas întotdeauna. De asemenea, adu-ți aminte că tu ești în control mereu și nimeni nu te poate obliga să faci ceva sau să discuți despre un lucru cu care nu ești confortabilă. În loc să-i refuzi direct, vei putea redirecționa discuția dacă ai suficient fler. Nu-ți face griji, astfel de lucruri se învață în timp. 

Fidelizarea e cheia

Vrei discuții mai lungi, interacțiuni mai plăcute și utilizatori care să te caute mai des? Trebuie să te faci plăcută sau chiar indispensabilă pentru ei în acest caz. Cum îi poți convinge că îți pasă de ei și ajungi să îi cunoști? Ascultă cu atenție atunci când ei vorbesc, nu doar pentru a da un răspuns pe loc, ci și pentru a-ți forma o imagine concretă despre cine sunt ei ca persoane. Ascultă, pune întrebări, notează lucruri dacă trebuie și fă-i astfel să se simtă importanți. Mulți dintre ei își doresc pur și simplu o persoană care să-i întrebe cum le-a fost ziua. Membrii fideli sunt cu siguranță cei care produc cele mai mari încasări. 

Respectă programul

Videochatul nu este genul de job în cadrul căruia trebuie să pontezi la oră fixă și să ceri voie de la supervizor să mergi la baie. Chiar și așa, pentru a face bani ai nevoie să apari online cât mai mult. În plus, pe măsură ce-ți vei crea o bază de urmăritori, aceștia se vor aștepta să te găsească online la anumite ore. Nu schimba programul prea des deoarece s-ar putea să-ți bulversezi utilizatorii care te urmăresc. Amintește-ți, un program bun este acela pe care ți-e ușor să-l respecți. Consecvența este și ea cheia succesului în videochat. 

Ieși în evidență

La fel ca în majoritatea aspectelor vieții, câștigătorii sunt cei care nu urmează turma ci își croiesc propriul drum. Studiază piața, descoperă ceea ce funcționează și ce nu, și găsește-ți stilul propriu. Nu te impacienta, asta va dura o perioadă. În timp îți vei da seama cam care sunt preferințele și nevoile membrilor, ce le place și ce nu, ce poți împrumuta de la alte modele și ce te face pe tine unică. Mizează pe calitățile personale și fă-te cunoscută în felul și în ritmul tău. Dacă faci asta cum trebuie, în timp vei ajunge atât de populară încât îți poți programa singură orele la care să te întâlnești cu utilizatorii. 

Continuă să înveți

Fie că vorbim despre viața personală sau cea profesională, cel mai important aspect este evoluția. Un studio de videochat profesionist va face investiții serioase ca tu să ajungi din ce în ce mai bună la ceea ce faci. Tu trebuie doar să nu te mulțumești cu puțin și să fii dispusă să te perfecționezi. 

Acum ai tot ce-ți trebuie pentru un start fulminant! 

  coral