Pe scurt, pipa este un instrument de fumat, care iti permite sa te bucuri de tutunul sau ierburile tale preferate. Insa asta nu e tot! Dupa cum vei descoperi in articolul de fata, pipele pot fi clasificate in functie de forma pe care o au, de materialul din care sunt fabricate, precum si de functiile pe care le indeplinesc.

Popularitatea acestui dispozitiv a inceput acum multe secole si, in caz ca nu stiai, a existat si un premiu care, ani la rand, a fost decernat celor mai cunoscuti fumatori la pipa.

Descopera, in cele ce urmeaza, un ghid complet despre pipe. Astfel, cand vei dori sa achizitionezi acest dispozitiv de fumat, vei sti exact care este modelul care ti se potriveste.

Cate forme exista si ce reprezinta fiecare?

Tipologia din articolul de fata a fost inspirata de platforma TobaccoPipes, un site la care amatorii de fumat la pipa se intorc pentru informatii utile si fapte diverse. Asadar, iata care sunt cele mai populare forme pe care le poate avea o pipa!

  • Billiard – Cea mai populara forma este Billiard. Cu o camera perfect cilindrica, modelele pot avea o tija dreapta sau ondulata, in functie de producator. Acest stil implica si faptul ca tija este egala cu inaltimea bolului.
  • Canadiana – In cazul modelelor canadiene, tija este de doua ori mai lunga decat bolul pentru tutun sau ierburi. In plus, acestea au un maner oval si ofera un abur fin.
  • Apple – Modelele cu forma de mar seamana cu cele billiard, insa au un bol rotund. In functie de producator, o pipa in forma de mar poate sa aiba un bol ingustat sau bombat la capete.
  • Bulldog – Imagineaza-ti ca suprapui doua forme conice si ca le tai varful – asa arata pipele bulldog. Avantajul acestora cu forma de diamant este ca ofera un traseu bine delimitat pentru fum si o experienta inedita fumatorului.
  • Sitter – Numele indica forma si functiile pe care le indeplineste. Pipa Sitter este cea care poate sta dreapta odata ce ai asezat-o pe o suprafata stabila.
  • Calabash – Pipele cu forma calabash au un suport lung si stabil, un bol mare care este construit dintr-o tigva.
  • Freehand –  Stilul Freehand este probabil cel mai versatil. Este greu sa determini ce fel de pipa se incadreaza in aceasta categorie. De aceea, daca vezi o pipa cu o forma unica, poti sa speculezi faptul ca aceasta are forma Freehand.
  • Dublin – Modelele de tip Dublin au dimensiuni diferite, ceea ce inseamna ca le poti recunoaste doar dupa forma conica a bolului.

Acestea sunt principale forme pe care le poate avea o pipa, insa trebuie sa retii ca fiecare stil are propriile subcategorii. Astfel, in momentul de fata, exista peste 50 de forme de pipa.

Clasificare in functie de materialul din care sunt fabricate

O alta metoda prin care pot fi clasificate pipele tine de materialul din care au fost confectionate. Iata care sunt acestea!

  • Din sticla;
  • Din lemn;
  • Metalice;
  • ActiTube.

O categorie speciala este reprezentata de modelele cu apa. Cunoscute si drept mini-bonguri, acestea imbina portabilitatea pipelor de mana cu functionalitatea unor bonguri. Gasesti toate  aceste modele si multe altele in magazinul online legalizeit.ro. Exploreaza oferta variata si alege o pipa care sa fie compatibila cu stilul si personalitatea ta!

coral