Polițiștii au prins un traficant de droguri în comuna Florești în momentul în care încerca să vândă aproximativ 10 gr de cannabis.

La data de 20 ianuarie 2021, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, au prins în flagrant delict, în localitatea Floreşti, judeţul Cluj, un bărbat, în timp ce ar fi comercializat 7 plicuri, cu aproximativ 10 grame de cannabis.

În aceeaşi zi, poliţiştii şi procurorii au efectuat 4 percheziţii domiciliare în oraşul Huedin, localităţile Floreşti şi Aghireşu-Fabrici, la persoane bănuite că ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri de risc (cannabis), respectiv substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 50 de grame de cannabis, 15 pliculeţe transparente prevăzute cu închizătoare tip zip-lock care conţineau substanţă albă sub forma unor cristale, 28 de plicuri transparente care conţineau urme de cannabis, un mugure de cannabis, resturi de ţigări confecţionate artizanal, 23 de comprimante de medicamente, 2.500 de lei, 7 telefoane mobile, 8 cartele telefonice şi diferite înscrisuri.

Pentru 6 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere la D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

De asemenea, 16 persoane, din judeţele Sălaj şi Satu Mare, au fost identificate şi audiate în cauză.

În urma acestor activităţi, procurorul de caz a dispus, faţă de 3 persoane, luarea măsurii reţinerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acestea au fost prezentate Tribunalului Sălaj, fiind arestate preventiv pentru 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi.

coral