Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca efectuează în această perioada, preponderent doar zoborui de tip charter, către Germania, mai existând doar un zbor al celor de la Wizz Air, de două ori pe săptămână. Este vorba despre cursa aeriană Cluj-Napoca- Malmo, Suedia fiind considerată zonă galbenă și nu sunt intezise zborurile.

Anunțul a fost făcut de către directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu, David Ciceo, în cadrul unei conferințe de presă organizate online, în cursul zilei de miercuri. Potrivit acestuia, numărul scăzut al zborurilor a determinat conducerea aeroportului să reducă semnificativ costurile de operare, spre exemplu costurile cu serviciile de pază.

”Una dintre preocupările majore este reluarea activității după această perioadă. Mai avem un zbor regulat, spre Malmo, prin Wizz Air. Suedia este zonă galbenă și nu sunt interzise zborurile.

Avem, chartere spre Germania și am avut și unul spre Austria. Vom avea până în 17 mai chartere spre Germania cu muncitori, cu respectarea tuturor condițiilor impuse de ordonanțele militare”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Traficul de pe Aeroportul Internațional Cluj s-a prăbușit din luna martie, după declararea pandemiei de coronavirus. În luna martie s-a înregistrat o scădere cu 57% a traficului, față de luna martie 2019.

În luna aprilie 2020, traficul a scăzut cu 94% față de aceeași lună din 2019. ”Având în vedere scăderea traficului am luat măsuri de reducere a costurilor și multe măsuri economie. Avem consultații săptămânale cu alte aeroporturi”, a mai spus David Ciceo.

”Am procedat la ajustarea serviciilor prestate de către terți, la rezilierea unor contracte și la amânarea unor achiziții, din motive de oportunitate, pentru că în perioadele de criză este bine să avem resursele financiare pentru plățile viitoare pentru a nu avea probleme cu plățile viitoare”, a spus Irimie Popa, membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj.

coral