Vântul puternic a creat probleme în această noapte, iar în zona Predeal – Timişu de Sus, judeţul Braşov, circulaţia trenurilor a fost oprită.

Traficul feroviar între Timişu de Sus şi Predeal a fost reluat pe un singur fir, după ce mai multe crengi au căzut luni dimineaţa pe firele de contact din cauza vântului puternic, iar şapte trenuri au staţionat temporar, a anunţat CFR SA.

"La ora 7:55 s-a repus sub tensiune linia de contact de pe firul I, urmează reînscrierea în circulaţie a celor şapte 7 trenuri care au staţionat temporar în intervalul orar necesar intervenţiei cu drezinele pantograf. Echipele de intervenţie acţionează în continuare pentru remedierea defecţiunilor la linia de contact şi pe firul II", arată CFR SA.

Potrivit sursei citate, la ora 8:10 s-a reluat traficul feroviar pe firul I între Timişu de Sus – Predeal, reînscrierea în circulaţie se va face în funcţie de rangul trenurilor.

Operatorul feroviar menţionează că în zona feroviară Timişu de Sus – Predeal se înregistrează rafale puternice de vânt care ajung până la 100 km/h

coral