Traian Băsescu a lansat un atac furibund la adresa partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Fostul preşedinte i-a acuzat pe Diana Şoşoacă şi George Simion că sunt "semidocţi care îşi latră patriotismul", iar dacă aceştia ar ajunge la guvernare, "ar prăbuşi ţara".

Traian Băsescu, nemilos cu AUR. Fostul preşedinte a afirmat că noul partid care a intrat în Parlament nu are nimic de spus în politică, iar parlamentarii AUR doar „îşi latră patriotismul”.

„Cred că doamna senator Şoşoacă ar fi bună de şefă de galerie la Dinamo şi Simion (George Simion) şef de galerie la Steaua. Mărtusisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intra PMP, am întrebat: «Ce partid e asta? AUR asta? Cine sunt ei?» Au apărut peste noapte cu un suport extraordinar în Diaspora”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Realitatea PLUS.

Fostul preşedinte consideră că politicienii AUR „sunt semidocţi” şi nu nu pot fi comparaţi cu Corneliu Vadim Tudor, fostul preşedinte al PRM, care „era un om citit.

„Nu cred ca au ceva de spus ţării, în afară de vadimisme, n-au mare lucru de spus. Însă deosebirea dintre ei şi Vadim este ca Vadim era un om citit. Ei sunt semidocţi care îşi latră patriotismul şi asa-zisul antisistem, pozițiile antisistem.

Dacă i-ai pune să guverneze, n-ar fi în stare să faca nimic, ar prăbuşi ţara”, a spus Traian Basescu, conform sursei citate.

coral