Traian Băsescu, reţinut vizavi de relaxarea restricţiilor. În emisiunea România de poveste de la România TV, fostul preşedinte a spus că prea multe măsuri de relaxare nu fac bine pandemiei.

Deşi europarlamentarul PMP este de părere că lumea are dreptul să meargă la biserică în noaptea de Înviere, se teme că acest lucru ar putea duce la creşterea numărului de infectări. Riscul este cu atât mai mare cu cât accesul neîngrădit în biserici în noaptea de Înviere se va suprapune redeschiderii şcolilor.

„Ajung terasele deschide deocamdată, iar vin sfintele sărbători ale Paştelui. Categoric, nu poate fi îngrădit accesul la biserică. Deşi tehnic nu face bine pandemiei, dar sunt lucruri care nu se pot face. Eroarea de anul trecut nu trebuie repetată.

Românii trebuie să aibă acces la biserică, dar acesta va fi un factor care suprapus cu deschiderea şcolilor va genera din nou o cocoaşă pozitivă a pandemiei.

Sunt un adept al unei soluţii reţinute în care să ne gândim şi la cei care mor, nu numai la cei vii”, este de părere Traian Băsescu.

Traian Băsescu avertizează că deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri

Traian Băsescu a declarat în emisiunea „România de poveste” de la România TV că deschiderea şcolilor ar putea duce la o nouă creştere a numărului de infecţii. Cu acest prilej, fostul preşedinte nu a ezitat să critice Guvernul Cîţu pe motiv că face acelaşi greşeli ca în luna februarie.

„Poţi să dai o definiţie a prostului. Prostul e acela care face acelaşi lucru în aceleași condiţii şi aşteaptă un rezultat diferit.

În septembrie anul trecut, am deschis şcolile. Rezultatul a fost o explozie a pandemiei, cu cel mai mare număr de decese şi îmbolnăviri. N-am învăţat din acea întâmplat şi pe 8 februarie 2021 am deschis din nou. Rezultatul a fost un nou val de îmbolnăviri şi foarte multe decese.

Suntem acum într-una dintre consecinţele deschiderii şcolilor şi a relaxării care a apărut în februarie. Acum ne pregătim să facem noi nou aceeaşi eroare: să deschidem şcolile pe data de 4 sau 5 şi să vedem ce s-o întâmpla”, a declarat Traian Băsescu.