Județul Cluj este unul bogat în locuri de o frumusețe uimitoare, care merită vizitate. Există, însă și locuri mai puțin cunoscute, dar pe care trebuie neapărat să le vizitați!

Muzeul Locomotivelor 

Începem cu Muzeul de Locomotive din depoul Dej-Triaj – deoarece este unul dintre cele mai atipice muzee din Cluj și credem că este subapreciat și nu îndeajuns susținut. Se află în comuna Cuzdrioara, chiar lângă Dej, așadar, pe Aleea Ceferiștilor. Găsim aici locomotive cu aburi (cea mai veche are peste 100 de ani), locomotive electrice sau vagoane care au fost adunate de-a lungul a peste 20 de ani de către câțiva ceferiști pasionați din Dej.

Exponatele au fost recondiționate chiar de către ei și merită toată mulțumirea noastră pentru faptul că au ales să păstreze aceste comori ale transportului feroviar. După un sfert de veac de eforturi, prin 2018, Dej-Triaj și-a primit statutul juridic de Centru Muzeul al Locomotivelor. Fiind depou, e deschis non-stop. 

Cheile Baciului

Cheile Baciului se află în nordul Pădurii Hoia, într-o arie protejată de interes național, străbătută de pârâul Valea Lungă și pârâul Valea Popești. Sunt chei săpate în calcare eocene, având o deosebită importanță geologică, paleontologică și botanică. Când ajungeți la chei, poteca se despică – puteți urca deasupra formațiunii de pământ sau puteți ține poteca de jos. 

 

Muntele Mare

Credem cu tărie că Muntele Mare este prea puțin știut sau explorat de clujeni. Mulți dintre voi mergeți până la Buscat, de obicei pe timpul iernii. Însă vă recomandăm să vă continuați cândva drumul spre Pietrele Mărunte și spre Piatra Cântătoare. Este superbă zona pe tot parcursul anului, iar Piatra Cântătoare este cu adevărat specială pentru echipa Cluj.com. Vă povestim altădată. Neapărat: bocanci impermeabili sau o atitudine voioasă, indiferent de vreme. 

coral