Nici pana la aceasta ora nu a fost recuperat trupul neinsufletit al elevului de 16 ani, de la Colegiul Militar National "Tudor Vladimirescu" din Craiova, Iosif Mitroi, din apele tulburi ale Marii Negre, din dreptul statiunii Mamaia. Scafandrii depun toate eforturile, insa curentii le dau mari batai de cap.

S-a asternut linistea si tristetea in comuna mehedinteana Sovarna, la aflarea vestii ca un consatean de-al lor a pierit atat de tragic, atat de subit, atat de tanar. Un baiat de silitor, de nota 10, asa cum toata lumea il cunostea, plecat spre cele vesnice mult prea devreme.

"Era un baiat foarte cuminte, silitor, un baiat de 10. Nu s-ar fi gandit nimeni ca parintii lui vor trece prin asta. A vorbit chiar ieri cu parintii lui, le-a trimis poze din port. Ei au auzit de la televizor ca un baiat a fost inghitit de ape. Mama lui a ajuns la urgente cand a aflat vestea", spune Iuliana Vatineanu, vecina a familiei, pentru ziaruldemehedinti.ro.

La fel de apreciat era si de fostii sai profesori, care sunt si ei in stare de soc, dupa cele intamplate

"O veste care ne-a socat pe toti. Era un copil extraordinar, unul dintre cei mai buni elevi ai comunitatii, daca nu: poate cel mai bun. I-am fost profesor. Mi-l amintesc ca pe un elev foarte bun. El era cel care ne canta cu chitara la serbari.", declara Ionut Ivanel, fostul profesor de engleza al lui Iosif.

Tanarul de 16 ani a disparut ieri, in jurul orei 16, cand a fost tras de apele marii. Iosif se afla pe o plaja din statiunea Mamaia, acolo unde participa la „Scoala de vara” organizata de Directia informare si relatii publice a Ministerului Apararii Nationale.

"E o mare tragedie, atat a familie, cat si a comunei. E o mare durere sa iti pierzi copilul la varsta de doar 16 ani . Era un copil care invata foarte bine si respecta pe toata lumea. Nu este doar durearea familiei, este durerea comunitatii", spune Constantin Prundeanu, primarul comuna Sovarna

Intreaga comunitate indurerata astepta, acum, ca macar trupul tanarului sa fie gasit, pentru a fi inmormantat in satul natal, anunta ziaruldemehedinti.ro

coral