Un accident rutier ieșit din comun a avut loc joi seara pe strada Grigoresc Alexandrescu, din cartierul Mănăștur. 

Potrivit IPJ Cluj, un tânăr de 17 ani care se deplasa cu o trotinetă electrică a lovit un bărbat de 58 de ani, care era pieton. 

În urma incidentului, tânărul a fost rănit și a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Din păcate, nu este prima dată când trotinetele electrice fac probleme. 

În luna septembrie, un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o trotinetă electrică. La câteva zile după acel incident, un clujean a ajuns la spital fiindcă, deși se afla sub influența alcoolului, a decis să se deplaseze cu o trotinetă electrică. 

Un alt clujean a fost martor la o scenă pe care nu și-ar fi dorit să o vadă: o fetiță a plonjat de pe o trotinetă, căzând pe trotuar

Primăria Cluj-Napoca a introdus un regulament special pentru trotinetele electrice.

CITEȘTE ȘI:

Boc, supărat pe trotinetele electrice: „Nu știu la București ce faceți, dar la Cluj veți avea reglementare”

 Consiliul local din Cluj-Napoca a aprobat primul regulament din România care vizează condițiile de utilizare a trotinetelor electrice. Regulamentul stabilește condițiile de utilizare a domeniului public de către operatorii de flote de trotinete electrice și utilizatorii acestora, astfel încât circulația în oraș să se desfășoare în condiții de siguranță, a anunțat miercuri, printr-un comunicat, Primăria Cluj-Napoca.

„În dezbaterea publică din 14 octombrie a fost propusă modificarea vârstei minime a utilizatorilor de trotinete pe domeniul public, însă și acest lucru este prevăzut de Codul Rutier și anume că vârsta minimă este de 14 ani, iar cei care au vârsta cuprinsă între 14 -16 ani au obligația de a purta cască de protecție”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, primul oraș din țară care a introdus un regulament pentru trotinetele electrice

coral