Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” a fost obligată de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) să înceapă procedura de anchetare disciplinară a lui Tudorel Toader, rectorul universității ieșene, scrie G4Media, care citează un comunicat al ONG-ului Reset Iași.
 

Comisia de Etică va verifica dacă Tudorel Toader a săvârșit o abatere disciplinară când, ca ministru al justiției, a acordat două interviuri din biroul de rector al Universității, deși se suspendase din funcție.
 

După un prim refuz al Comisiei de Etică a Universității „A.I. Cuza” de a cerceta plângerea Reset, ONG-ul s-a adresat forului superior, Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), un organism care ține de Ministerul Educației Naționale. Acesta a obligat Comisia de Etică să se pronunțe cu privire la sesizarea depusă.

„Am fost informați, în urmă cu câteva zile, că, în ședința extraordinară din 28 aprilie, Comisia de Etică a Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași a decis redeschiderea cazului și validarea sesizării, respectiv demararea procedurilor de cercetare”, a transmis Reset.

Reset susține că, potrivit Codului de Etică al Universității, abaterile săvârșite de Tudorel Toader sunt: obținerea, pretinderea sau nerefuzarea unor avantaje necuvenite; folosirea abuzivă a calității de membru al comunității academice; folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane.
 

coral