Din cauza incapacității Consiliului Județean de a construi o rampă de deșeuri pentru toate localitățile din Cluj, toate orașele se confruntă cu un dezastru în ceea ce privește colectarea și transportarea deșeurilor, astfel că firmele responsabile nu reușesc să presteze în mod profesionist aceste servicii.

Primăria municipiului Turda a stabilit să se implice direct în coordonarea activității companiei PRIVAL și au schimbat containerele din 48 de puncte de colectare până în acest moment, urmând să le schimbe pe toate. După multe insistențe, au primit abia săptămâna trecută aprobarea pentru a folosi cele peste 400 de containere alocate municipiului Turda de la SMID, proiectul care ar fi trebuit să fie implementat de ani de zile de județul Cluj, dar care a fost blocat.

Începând cu 1 iulie, conform reglementărilor impuse de Uniunea Europeană, oamenii vor fi obligați să colecteze deșeurile selectiv, motiv pentru care noile containere sunt inscripționate special cu tipul de deșeuri: HÂRTIE, PLASTIC, DEȘEURI MENAJERE.

Cei de la primărie își doresc ca Turda să devină un oraș CURAT, din acest motiv depun eforturi uriașe, atât în ceea ce privește relația cu compania de salubritate cât și volumul de muncă din teren.

"Vă rugăm să ne ajutați în acest demers și să depozitați deșeurile în mod civilizat la punctele de colectare, conform etichetelor afișate pe pubele", mai transmit aceștia.

coral