Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente din Turda. Baza sportivă va avea o capacitate de 3.520 de locuri și va fi construită pe str. Stadionului, în proximitatea bazinului de înot și a stadionului municipal. CNI organizează o licitație ce vizează atribuirea unui contract având ca obiect proiectare, asistentă tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „sala de sport competițională de nivel internațional, bază sportivă Turda”.

Valoarea estimată a contractului este de 55,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, fiind compusă din cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică – 1,94 milioane de lei, cheltuieli pentru investiția de bază: 52,7 milioane, organizare de șantier, 1,1 milioane, conform Transilvania Business. 

Potrivit anunțului de licitație publicat pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), termenul-limită până pentru depunerea ofertelor este 25 februarie.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, componenta financiară contând în proporție de 60%, experiența profesională – 20%, iar pentru demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului și a unei planificări adecvate a resurselor umane și a activităților se acordă 20%.

În acest fel, județul Cluj va avea 3 din cele mai mari 10 săli pentru competiții sportive din România, cele în funcțiune fiind Sala Polivalentă (10.000 de locuri) și Sala Sporturilor Horia Demian (2.500 de locuri), ambele din Cluj-Napoca. 

Sala din Turda va fi amplasată în cadrul unui complex sportiv care conține acum cinci terenuri de fotbal, stadionul actual și un bazin de înot didactic. Sala va fi construită în partea de est a municipiului.

Ea va fi folosită, în principal, de echipa de handbal masculin Potaissa, deținătoarea Cupei Challenge. În sala din Turda vor fi organizate și alte competiții internaționale de anvergură.

coral