U-Banca Transilvania a depășit-o pe BC CSU Sibiu în primul meci din Play-Off-ul ediției 2021/2022. Formația antrenată de Mihai Silvășan s-a impus marți pe teren propriu cu scorul de . Jocul s-a desfășurat la BTarena și a putut fi urmărit în direct la Digi Sport.

Vulturii au fost cei care au deschis scorul, însă Ștefan Grasu a răspuns printr-un coș cu fault, 3-2. Brown a adus dinamism în atacul clujenilor, care au mers la 19-10 pe parcursul sfertului întâi. La CSU au evoluat inspirat Tohătan și Uță, așa că ecartul de pe tabela de marcaj s-a limitat la 22-21. De asemenea, combatantele au avut un parcurs echilibrat și în actul secund. S-a jucat energic, Stipe având un avantaj clar în spațiul de trei secunde. În replică, Sibiul a înscris inspirat din spatele semicercului și s-a ținut aproape la pauză, când am intrat la cabine sub adăpostul unui singur punct, 42-41. 

CSU a pornit mai bine în partea a doua, Pratt scuturând plasa pentru 44-49. Elijah Stewart a apăsat piciorul pe pedala de accelerație și ne-a pus într-o poziție favorabilă, 51-50. Sfertul patru i-a aparținut în totalitate lui Stefan Birčević, care a punctat din toate pozițiile. Întâi, Stefan a reușit un coș care ne-a descătușat complet, 71-61. Cu două minute rămase din joc, sârbul i-a pedepsit pe adversari din spatele semicercului, 89-74. Drept urmare, nu am întâmpinat emoții în a obține o primă victorie. 

Confruntarea retur este programată vineri, 6 mai, la Sibiu. Fluierul de start se va da la ora 19:00, iar suporterii care doresc să facă deplasarea se pot înscrie pentru bilete printr-un găsesc AICI toate informațiile necesare.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

A fost un meci greu, nici nu mă așteptam să fie altfel. Ei au venit aici fără să aibă multe de pierdut, gata să joace un baschet de calitate. Sunt o echipă bună, competitive. Trebuie să fim pregătiți pentru asta. Am fost concentrați, dar puteam face mai bine anumite lucruri în apărare. Per total, sunt mulțumit. Era important să câștigăm. Le mulțumesc fanilor care au fost la meci, îmi cer scuze suporterilor, deși nu e vina clubului. Din punctul nostru de vedere, este penibil ca echipa de pe locul I să joace un meci la ora 17:00. Nu mă interesează ce meciuri au fost puse mai târziu, în săli în care nu vin tare mulți fani. Îmi pare rău că suporterii nu au ajuns la meci. Pe viitor, mai bine nu am fi transmiși la televizor. Ne dorim să îi ținem pe suporteri aproape de noi, în sală. 

Andrija Stipanovic, jucător U-Banca Transilvania 

Este important că ne-am apărat propriul teren. Am întâlnit o echipă bună, care a jucat bine. Am fost puternici timp de 40 de minute, iar la final am câștigat. Vom merge pregătiți la Sibiu să avem un nou meci bun. În repriza a doua am fost mai agresivi și am înscris coșuri de trei puncte. Știm că va fi dificil să câștigăm la Sibiu, însă vom da totul pe teren. 

coral