Incidentul de hărțuire prin care au trecut mai multe studente din Cluj-Napoca a fost semnalizat reprezentanților Universității Babeș-Bolyai care au anunțat la rândul lor autoritățile. Totodată, conducerea universitații susține că e prima dată când are loc un asemenea eveniment regretabil în care un individ a reușit să pătrundă în interiorul unui cămin. 

Universitatea Babeș-Bolyiai a confirmat faptul că  atât reprezentanții instituției de învățământ universitar cât și cei responsabili pentru siguranța și bunul mers al lucrurilor din căminele studențești au fost informați cu privire la incidentul iscat de bărbatul care hărțuia studente. 

Conducerea UBB a fost sesizată cu privire la incidentul neplăcut prin care a trecut o studentă, cazată într-unul dintre căminele care aparțin de universitatea clujeană, când bărbatul care dădea târcoale a reușit să se strecoare într-una din băile căminului, declară purtătorul de cuvânt al UBB. 

„Cunoaștem incidentul. Portarul era în cabina de pază. Bărbatul a urmărit momentul în care portarul s-a întors cu spatele, a intrat și a fugit la baia de la parter. Portarul și-a luat bastonul, a fugit după el, însă bărbatul, speriat de stigătele fetelor, a fugit afară. A fost sesizată imediat Poliția Campului Universitar, care a deschis o anchetă și a afirmat că bărbatul este în evidențe”, a declarat UBB. 

Purtătorul de cuvânt al UBB a adăugat că este singurul incident despre care au fost informați în această speță

„Este singurul incident de acest tip despre care am fost informați.  Comunitatea UBB este cea mai mare comunitate academică din România și ne dorim ca mediul în care învață cei aproape 50.000 de studenți să fie unul sigur. În mod cert, nu tolerăm sub nicio formă astfel de evenimente, iar acesta este un incident regretabil, dar complet izolat. Paza căminelor este asigurată permanent, atât cu ajutorul angajaților noștri, cât și prin intermediul parteneriatului pe care îl avem cu Poliția. Ne bazăm , în egală măsură pe studenți, care trebuie să anunțe imediat în cazul apariției unor incidente neplăcute”, a mai adăugat reprezentantul UBB.

 

coral