Proiectul a fost implementat de catre Universitatea "Babes-Bolyai" in parteneriat cu Academia Romana - Filiala Cluj, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara
Potrivit reprezentantilor universitatii clujene, proiectul se inscrie in preocuparile continue ale Universitatii Babes-Bolyai si a partenerilor de a se adapta si transforma, in vederea integrarii reformelor prevazute in Agenda de modernizare a universitatilor din Uniunea Europeana, prin asumarea standardelor de calitate si competitivitate necesare unui proces de invatamant si cercetare modern, atractiv si deschis spre interdisciplinaritate si internationalizare.
In cadrul proiectului, pe durata perioadei de implementare, au fost sustinute studiile doctorale a 228 de persoane studenti doctoranzi si 80 de cercetatori postdoctoranzi inmatriculati la Universitatea Babes-Bolyai si la Institutiile partenere. Doctoranzii au beneficiat de burse in cuantum lunar de 1500 lei pe durata studiilor in Romania iar cercetatori postdoctoranzi au beneficiat de burse in cuantum lunar de 2500 lei . In plus, bursierii au avut ocazia efectuarii unor stagii de cercetare/mobilitate de lunga durata si au putut participa, cu finantare din proiect, la conferinte stiintifice de prestigiu organizate in afara tarii (in state membre ale UE), in vederea prezentarii rezultatelor obtinut in propriile cercetari mediului academic international.
Valorificarea cercetarii s-a facut, in special, prin lucrari stiintifice publicate si indexate in baze de date internationale. Aceste publicatii au contribuit si la imbunatatirea standing-ului Universitatii Babes - Bolyai si a partenerilor in cadrul institutiilor academice mondiale.
Proiectul, prin obiectivele, activitatile si rezultatele atinse, plaseaza parteneriatul proiectului in randul institutiilor de cercetare europene de elita in ceea ce priveste oportunitatile de dezvoltare a carierei de cercetare pentru specialisti in domenii prioritare de cercetare la nivel european si national si, totodata, deschide noi oportunitati de cercetare si colaborare pentru departamentele, laboratoarele si institutele de cercetare proprii.
Rezultatele atinse la finalul proiectului:
228 de doctoranzi sprijiniti
80 de cercetatori asistati financiar - cercetare post doctorala
Peste 300 de lucrari stiintifice prezentate - programe doctorale
Peste 300 de lucrari stiintifice prezentate - cercetare post doctorala
Peste 290 de lucrari stiintifice publicate - programe doctorale
Peste 160 de lucrari stiintifice publicate - cercetare post -doctorala
Peste 190 luni de stagiu de cercetare efectuate
© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 22 queries | Mysql time :0.061551 (s)
Comentarii (2)