Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va sărbători vineri, 21 mai 2021, împlinirea a 20 de de la înființarea Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe (ICIBNS).

Încă de la înființare, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe al UBB (ICIBNS) a fost unul revoluționar atât în concepție – arătând nu doar rolul cercetării în universități, cât mai ales rolul cercetărilor interdisciplinare și modul în care trebuie organizate acestea în structuri moderne -, cât și în rezultate – este una dintre unitățile de elită ale UBB, având cercetători care se află între primii 2% cei mai citați oameni de știință la nivel internațional în domeniile Institutului, publicații, granturi și premii cu impact internațional global, Institutul devenind astfel una din instituțiile internaționale de referință.  

În acest context, rectorul UBB, prof univ. dr. Daniel David a precizat că „Simplu și elegant spus, Tradiția și Excelența, valorile comunității noastre academice, sunt  reflectate plenar de Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe!”

Evenimentul aniversar va avea loc vineri, 21 mai 2021, de la ora 12.00, în Aula Magna a UBB și fi transmis live pe conturile de Facebook (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai) și YouTube (https://www.youtube.com/UniversitateaBabesBolyai) ale UBB.

Programul sesiunii aniversare va cuprinde alocuțiuni rostite de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, directorul ICIBNS, prof. univ. dr. Simion Simon, directorul adjunct al Institutului, acad. Octavian Popescu, secretarul general al Academiei Române, acad. Ion Dumitrache,  prof. univ. dr. Juergen POPP, Universitatea din JENA și DHC al UBB, precum și o vizită virtuală la Institut, realizată de Studioul CineMedia al Facultății de Teatru și Televiziune a UBB.

coral