Ulei de cocos beneficii este un ulei vegetal cu numeroae beneficii pentru sănătatea organismului nostru. Se extrage din miezul de nucă de cocos uscat, numit copra, și poate fi folosit atât pentru uz intern, cât şi pentru tratamente cosmetice.

Uleiul de cocos este un aliment nutritiv care îmbogățește, de regulă, regimul alimentar vegan. Fiind un produs nealergenic, poate fi consumat și de copii, chiar de la o vârstă fragedă.

Acest super-aliment este de mai multe feluri: ulei de cocos presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic, iar cel mai des folosit de consumatori este uleiul extravirgin.

Citeste si: 8 Leacuri naturiste pentru tuse uscata sau productiva

Ulei de cocos beneficii pentru sănătate

1) Ulei de cocos beneficii – Uleiul de cocos ajută la slabire

Mulți oameni nu reușesc să vadă vreo legătură între grăsimi și slăbire – până la urmă, cum să slăbești mâncând mai multă grăsime?

Ei, iată că consumul de acizi grași găsiți în uleiul de cocos s-a dovedit în multe studii că accelerează slăbirea.

De exemplu, Portillo et al (1998) au investigat efectele hrănirii șobolanilor cu o dietă bogată în grăsimi îmbogățită cu ulei de cocos, și influența uleiului de cocos în timpul unor restricții energetice și alimentare.

În acest experiment șobolanii au fost hrăniți cu o dietă simplă sau îmbogățită cu ulei de cocos timp de șapte săptămâni.

S-a observat că depunerea de grăsime a fost mult redusă la șobolanii care au avut dieta îmbogățită cu ulei de cocos, și s-a concluzionat că uleiul de cocos este eficient în reducerea depozitelor de grăsime.

2) Ulei de cocos beneficii – Afecțiuni cardiovasculare și nivelele de colesterol

Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalității la nivel mondial, iar nivelele de colesterol sunt un factor major în dezvoltarea acestor afecțiuni.

Uleiul de cocos s-a dovedit în mai multe studii a reduce nivelele de colesterol, ceea ce sugerează ca ar putea fi util în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

De exemplu,………………………………………

Citeste mai departe Ulei de cocos beneficii pentru sanatate  coral