24 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 la o fabrică din Aghireșu, iar localitatea ar putea fi carantinată.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunţat joi seara existenţa unui focar activ în comuna Aghireșu, cu 24 cazuri pozitive care provin de la o fabrică din comună. Dintre aceștia, 21 locuiesc în Aghireșu.

„Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 24 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza localității Aghiresu. S-a luat măsura suspendării activității unitatii pentru o perioadă de 14 zile și a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru. Cei 24 pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicala, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contactii direcți identificați din ancheta epidemiologica au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora). Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, in situația în care numărul cazurilor pozitive va creste, să fie luată în calcul măsura carantinarii localității.”, a transmis Mircea Abrudean.

coral