Zina Dumitrescu a dat glas ultimei sale dorinte si e una sfasietoare. Practic, s-a explicat de ce batrana creatoare de moda a refuzat, joi seara, internarea.

De mai bine de opt ani, Zina Dumitrescu isi traieste batranetea intr-un azil din Ghermanesti. Fosta creatoare de moda, ajunsa la 82 de ani, nu mai are nimic din stralucirea de altadata. Si nici macar din starea de spirit din urma cu cateva luni.

Azi, designerul se usuca pe picioare. Nu mai accepta hrana si nu mai comunica aproape cu nimeni. Conducerea azilului se asteapta la ce e mai rau, chiar daca analizele efectuate recent nu au relevat faptul ca ar suferi de vreo boala grava.

In cursul serii de joi, extrem de slabita, Zina s-a simtit din nou rau. Motiv pentru care a fost solicitata o ambulanta la azil. Fosta creatoare a refuzat sa se deplaseze la spital, asa ca medicii au fost nevoiti sa-i administreze o perfuzie in camera azilului unde sta.
Cu salvarea la usa

Dupa plecarea celor de la ambulanta, directorul casei de batrani, Ion Cassian, a aflat de ce Zina a refuzat internarea: isi doreste sa moara in patul ei, in azilul care ii este casa de 8 ani, nu la spital!

    „Am chemat salvarea din aceleasi motive ca si pana acum. Zina nu s-a simtit bine, nu mai are chef de nimic, e foarte slabita. A refuzat sa mearga la spital si nu a vrut sa auda de o eventuala internare”, a mai declarat Cassian pentru Libertatea

De cateva saptamani, doctorii ii fac periodic perfuzii Zinei Dumitrescu si i-au prescris vitamine. Iar Ion Cassian, pregatindu-se pentru ce-i mai rau, a luat legatura cu cei de la cimitir sa pregateasca locul de veci…

coral