Un bărbat, în vârstă de cca. 60 de ani, a fost găsit fără suflare în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu, care se manifestat într-una dintre camerele casei în care locuia. 

Două autospeciale și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Turda, au fost alertate în jurul orei 10.40, ca urmare a incendiului care a cuprins casa de locuit din localitatea Bogata, comuna Călărași. Pompierii au găsit într-una din încăperile casei mai multe focare ce ardeau mocnit, precum și corpul bărbatului care prezenta traume incompatibile cu viața, situație în care nu au mai put fi aplicate manevrele de resuscitare.

Stingerea focarelor s-a realizat imediat, însă pentru bărbat nu s-a mai put face altceva decât să se constate decesul. Cercetările preliminare au stabilit că cel mai probabil focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a imobilului.

„Reamintim faptul că improvizațiile și exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice este principala categorie de împrejurări determinante ale incendiilor din România, din punct de vedere al frecvenței înregistrate, drept pentru care atragem încă o dată atenția asupra respectării regulilor de exploatare corectă a acestora”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

coral