Ui bloc de pe Valea Gârbăului care este în pericol să o ia la vale din cauza lucrărilor executate la un alt proiect imobiliar, după cum remarcă cei care locuiesc în zonă.

„Ca în Florești nu este niciunde! Oare ce așteaptă autoritățile? Să plece drumul de tot sau blocul sau să moarcă cineva să găsească vinovatul? Nu este autosesizează nimeni? Chiar este țara lui Papură Vodă”, a scris pe rețelele de socializare un floreștean. 

Se știe că autorizațiile de construcție date pe bandă rualntă în timpul administrației Șulea nu respectă nicio regulă urbanistică, însă uneori proiectele imobiliare pot reprezenta un adevărat pericol chiar pentru cei care investesc în apartamentele din acele blocuri. 

Este cazul unui bloc de pe Valea Gârbăului care este în pericol să o ia la vale din cauza lucrărilor executate la un alt proiect imobiliar, după cum remarcă cei care locuiesc în zonă.

„Ca in Floresti nu este nici unde ! Oare ce asteapta autoritatile, sa plece drumul de tot sau blocul? Sau…. Sa moara cineva sa gasesca vinovatul….Nu se autosesizaza nimeni?Chiar este tara lui Papura Vodă….”, potrivit celui care a sesizat această problemă.

Primarul Bogdan Pivariu s-a deplasat deja la fața locului și i-a solicitat investitorului vinovat să refacă lucările pentru a elimina pericolul unei alunecări, dar și să repare porțiunile deja afectate.

„M-am deplasat astăzi în urmă cu puțin timp la un șantier în legătură cu care am fost sesizat referitor la o alunecare de teren, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, reprezentanți ai compartimentelor Disciplina în Construcții și Urbanism din cadrul Primăriei. Am dispus verificări și o evaluare a situației, aplicarea de sancțiuni pentru cei care se fac responsabili și măsuri complementare. Am avut o serie de discuții cu locuitorii din zonă și cu beneficiarul proiectului care și-a luat angajamentul ca va face lucrările necesare pentru a înlătura orice pericol. De asemenea, am fost informat că s-a decis în regim de urgență încă din cursul după-amiezii de ieri, din momentul alunecării porțiunii de teren, refacerea tuturor lucrărilor pentru a elimina orice potențial viitor pericol și desfășurarea activităților în condiții de siguranță.  De asemenea, am dispus ca în sarcina beneficiarului să intre refacerea întregii porțiuni afectate, ceea ce presupune inclusiv abordarea zonelor de acces, iluminat public, amenajarea parcărilor și a drumului, dar și realizarea colectării apelor pluviale inclusiv de la imobilele din vecinătate”, a declarat Bogdan Pivariu

coral