Un cocoș, care avea un cuțit atașat de picior pentru o luptă ilegală, și-a ucis stăpânul. În timp ce pasărea încerca să scape din mâinile bărbatului, l-a înjunghiat pe acesta în burtă. Incidentul s-a petrecut în India

Cocoșul, „înarmat” cu un cuțit pentru o luptă ilegală, se zbătea pentru a scăpa din mâinile stăpânului, rănindu-l pe acesta din urmă, scrie BBC. Bărbatul din sudul Indiei a murit din cauza hemoragiei masive.

În urma incidentului, poliția locală caută 15 persoane implicate în organizarea luptei ilegale din satul Lothunur. Pasărea a fost transferată la o fermă locală.

Oamenii legii au declarat că cocoșul era pregătit să ia parte la o luptă ilegală, când a încercat să scape. Proprietarul său a încercat să-l prindă, dar a fost lovit de cuțitul lung de 7 cm, atașat de piciorul păsării.

Cei implicați în eveniment se confruntă acum cu acuzații de omucidere, pariuri ilegale și organizarea unei lupte de cocoși, relatează agenția de știri AFP.

Luptele cu cocoși au devenit ilegale, în India, în 1960, dar evenimentele sunt încă frecvente, mai ales, în zonele rurale, cum ar fi Telangana, fiind organziate în preajma festivalului hindus din Sankranti.

Nu este prima dată când un proprietar este ucis de cocoșul său. Anul trecut, un bărbat din Andhra Pradesh a murit după ce a fost lovit în gât de o lamă atașată de piciorul păsării. Potrivit CNN, proprietarul își ducea cocoșul la o luptă ilegală când s-a produs incidentul.

coral