Robert Turcescu l-a invitat în podcastul de miercuri de la ora 12.00, pe fostul șef al Casei Naționale de Sănătate,

Medicul chirurg Lucian Duță, după ce specialistul a publicat pe pagina sa de Facebook o analiză şocantă a actualei crize sanitare, susținând că ni se ascunde adevăratul tratament pentru boala COVID-19.

Medicul precizează că niciodată nu și-ar vaccina copiii împotriva SARS-COV-2.

Dezvăluiri incredibile ale fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, care se opune vaccinării copiilor săi. Într-o postare pe Facebook, medicul spune că nu a fost deloc convins să facă acest lucru, chiar dacă activează în domeniul medical. „Aici s-a terminat cu încrederea în sistemul din care fac și eu parte”, s-a exprimat medicul Lucian Duță.

Mai mult decât atât, chirurgul susţine că „băieţii deştepţi” care gestionează această criză sanitară au la dispoziţie tratamente eficiente împotriva bolii în cauză, altele decât vaccinul anti-COVID-19, de care beneficiază pe ascuns. Afirmațiile medicului au născut foarte multe comentarii și controverse.

„Am scris această postare cu gândul la jurământul lui Hipocrate, care spune să nu faci rău. Nu am vrut să transmit că sunt anti-vaccinist sau mă opun vaccinării. Problema cu acest vaccin, nici nu vreau să comentez alegerea unora sau altora de a se vaccina. Sintetizat – toți oamenii din lume suntem egali sau așa se presupune și facem ce dorim cu corpurile noastre. Nu ni se poate impune nimic. Sigur că statul este dator să pună la dispoziție medicament, vaccinuri, dar alegerea finală este a noastră.

Doi, aceste vaccinuri – nu vreau să intru în alte detalii și să explic că s-a modificat definiția OMS la ceea ce înseamnă vaccin – nu este vaccin. Orice vaccin a fost pus pe piață după cel puțin cinci ani de teste. De ce? Pentru că niciodată nu se știu efecte pe termen scurt și lung. Ceea ce eu am reclamat este faptul că dacă noi ca adulți ne putem asuma aceste riscuri, pentru copiii noștri, în condițiile în care efectele nu sunt dovedite, este alegerea mea de a nu-mi expune copilul la niște riscuri.

Și aici mă opresc ca să nu spun mai multe. Să nu mai încerce cei vaccinați să ne arunce într-o zonă în care să ni se spună că suntem proști, că nu ascultăm, toate epitetele acestea care sunt jignitoare pentru oameni care fac alegerile lor. Mai ales în condițiile în care de 6 luni, FDA a pus pe piață anticorpii monoclonali și au recunoscut (n.r. tratamentul) ca eficient.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost folosit și de președintele Trump. „Este vorba despre o singură perfuzie”
La noi în țară a existat anul trecut, prin noiembrie, (n.r. tratament cu anticorpi monoclonali). Eu m-am îmbolnăvit în perioada aceea. Este vorba o singură perfuzie – mi-am făcut-o și nu am avut nimic după 24 de ore. La președintele Trump este același produs. Acestea sunt făcute de americani, coreeni, sunt incluse în schemele de tratament OFICIALE! Se dau în toată Europa. Germania, de acum 5 luni, nu a spus la nimeni și a cumpărat 200.000 de astfel de doze.

(Robert Turcescu: Sunteți vaccinat?) Nu sunt vaccinat pentru că eu am avut boala, am făcut tratamentul cu anticorpi monoclonali. Nu mi-am făcut vaccinul și îmi asum, dar am foarte multe discuții cu colegii mei în contradictoriu, însă nu dușmănoase. Nu avem discuții în sensul că ne urâm și așa ar trebui să facem toți. Nu există o diviziune între oameni proști, răi, buni, trăim toți în această țară și vrem să credem că facem parte dintr-un popor unit. Argumentele în lumea medicală sunt cunoscute. Mai sunt medici care gândesc ca mine. (n.r. Robert Turcescu: De ce nu ies să vorbească, să spună aceste lucruri?) Cred că este vorba de teama de a nu fi stigmatizat. Asta echivalează cu atingerea reputației în lumea medicală.

Acest tratament are un efect spectaculos. Un test rapid costă 2 sau 3 euro, nu cred că este un capăt de țară dacă testarea s-ar face gratuit. Oamenii se duc la primul simptom, își fac testul, se constată că este pozitiv, merg și fac această perfuzie și pleacă acasă. Nu îi speriem cu spitale.

Cât costă perfuzia care ar putea vindeca COVID-19. O zi de spitalizare la ATI poate fi mai scumpă. Cine are acces, se tratează pe ascuns
(Robert Turcescu: Cât costă această perfuzie?) Perfuzia costă mai mult decât vaccinul, apropo de interesele marilor corporații și slăbiciunea Guvernului. (n.r. Problema se pune astfel:) Vrem să se termine cu această pandemie? Da sau nu? Pentru că chiar dacă plătim niște compensații pentru că trebuie să ne dea voie să le copiem – dar atunci formula lor de fabricare ar trebui făcută publică -, o să vedeți că prețul devine extrem de accesibil.

Am făcut o socoteală. Germania a primit în jur de 2.000 de euro pe doză. Nu o să explic că 2.000 de euro ca să salvezi o viață nu este un capăt de țară. Dar o zi de ATI poate ajunge chiar și spre 7.000, 8.000 de euro și atunci întrebarea e – ce este mai ieftin? (…)

Nu degeaba am spus ce am spus. Cei care pot, își fac și au acces la acest tratament cu anticorpi monoclonali și îl fac pe ascuns. De unde cumpărăm? De la țările care îl au pe piață. Există în farmacii în Polonia. Asigură o protecție limitată, cam între 9 și 12 luni, ca vaccinul, cum spun ei. coral