Bianca Rudolph a decedat în 2016, în timpul unei expediţii într-un parc naţional din Zambia, iar acum, soţul ei, Lawrence, a fost arestat.

Bianca Rudolph şi-a dorit să omoare un leopard şi a mers până în Zambia, pentru a pune mâna pe trofeu. Doar că nu s-a mai întors în viaţă din expediţie, întrucât chiar ea a devenit o pradă.

A fost victima unui plan conceput, dacă acuzaţiile se vor dovefi adevărate, de soţul său, Lawrence. Crima s-a produs pe 11 octombrie 2016 într-un loc fascinant, Parcul Naţional Kuefa.

Cuplul se afla în cabană, făcându-şi bagajele pentru a reveni de vânătoare. Au ucis mai multe animale, dar nu şi leopardul. El era în baie, ea se ocupă de genţi. Deodată, se aude o împuşcătură, Lawrence se repede în cameră şi găseşte cadavrul soţiei sale, cu o rană în inimă. Strigă după ajutor, iar primul care vine este ghidul lor.

Lawrence Rudolph, 67 de ani, un vânător cu experienţă şi un dentist de succes, face însă câteva lucruri ciudate. Nu anunţă imediat familia despre cele întâmplate, în schimb sună la ambasada Americii şi cere ca trupul soţiei sale să fie incinerat pe loc.

Ofiţerul consular care preia apelul nu este foarte convins de poveste, chiar dacă poliţia locală şi martorii confirmă reconstrucţia medicului stomatolog. Diplomatul se grăbeşte la morgă, face câteva fotografii ale cadavrului: imaginile arată rana letală şi un semn pe cap, lăsat poate de cartuşul explodat.

âNu există însă arsurile clasice ale unei lovituri apropiate, în opinia sa femeia fiind lovită de la doi metri şi jumătate distanţă. Este uimit de răceala soţului ei.

Soţul a încasat 4,5 milioane de dolari Vestea ajunge în Statele Unite, cunoscuţii şi prietenii victimei sunt surprinşi, unul dintre ei contactează reprezentanţa americană în Africa de Sud, sugerează ca FBI să investigheze. Sunt multe motive. Femeia, catolică, nu ar fi fost în favoarea incinerării.

Soţul a încasat 4,6 milioane de dolari din poliţele de asigurare de viaţă ale soţiei sale. În plus, relaţiile erau foarte proaste. Rudolph avusese multe aventuri extraconjugale şi una era deosebit de intense: călătorii, vacanţe, cheltuieli.

Trec lunile, trec anii. Medicul stomatolog a primit suma substanţială, după ce anchetatorii de asigurări private au dat avizul, negăsind elemente suspecte. Dar, surpriză. În decembrie anul trecut, omul a fost arestat de federali pe motiv că şi-a ucis soţia pentru bani şi aventuri amoroase.

Anchetatori au aflat că ar fi cumpărat mărturia ghidului cu câteva zeci de mii de dolari, potrivit Mediafax.

Examinarea fotografiilor cadavrului ar fi evidenţiat atunci neconcordanţe cu teoria iniţială. În plus, puşca a fost mutată din „motive de securitate”. Avocaţii stomatologului au cerut eliberarea acestuia, susţinând că este o persoană nevinovată, care este persecutată.

  coral