Andrei Voicu (17 ani) este elev la Liceul B.P. Hasdeu din Buzau. A ajuns un car de nervi dupa ce Alina Barbu, profesoara de desen si, in timpul liber, membra a unei trupe de muzica, i-a dat nota 3.

Suparat, adolescentul asculta o melodie pe care trupa din care face parte si cadrul didactic a lansat-o in 2013. Piesa este despre cum o tanara frumoasa cauta un barbat cu bani, dar care, intr-un final, ajunge intr-o relatie cu un “mosulica”, detinator a patru limuzine.

Suparat ca liceul impune reguli stricte elevilor, iar profesorii sunt protejati si au voie sa faca orice, Andrei posteaza pe un grup privat de Facebook clipul YouTube cu melodia profesoarei.

”Bai baieti, eu zic sa ii gasim profei un baiat de care sa se lipeasca”, scrie el cu referire la versurile melodiei. Apoi spune ca in liceul lor este interzisa purtarea barbii si a parului lung, dar preda aceasta ”struto-camila a artei, care se zbate intre vocatia de a canta si de a desena”.

Postarea a ajuns sub ochii profesorilor din liceu, iar Andrei este propus pentru exmatriculare. Intr-un final, primeste nota 2 la purtare. In schimb, un profesor de la B.P. Hasdeu continua sa predea, desi a fost acuzat si condamnat pentru pornografie infantila, conform libertatea.ro.

Mama baiatului, o casnica din Buzau, a dat in judecata liceul dupa ce, in prealabil, a fost si la ministrul Educatiei in cautarea dreptatii. Acum cauta bani pentru a plati avocatul.

Intre timp, Andrei este afectat emotional si a luat in calcul sa renunte la scoala.

coral