Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare, a fost dat în urmărire, potrivit anunţului publicat pe pagina de internet a Poliţiei Române.

Daniel Dragomir figurează la persoane urmărite, după ce oamenii legii au efectuat verificări la mai multe adrese şi nu a fost găsit. Potrivit anunţului, motivul pentru care a fost fost dat în urmărire este „mandat de executare a pedepsei cu închisoarea”.

„Împotriva numitului Daniel Dragomir, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii 9358 din data de 18 iunie, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se mai arată în anunţ.

După decizia de condamnare, pronunțată, joi, de magistrați, Poliția Capitalei a anunțat că au fost făcute verificări la mai multe adrese „în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv”.

Polițiștii l-au căutat pe Daniel Dragomir„în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea” dar, „având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire.”.

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă în dosarul în care este acuzat, printre altele, de fals în înscrisuri şi spălare de bani.

În decizia instanței se arată:

„Condamnă pe inculpatul Daniel Dragomir la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani”.

„Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Instanța a decis contopirea pedepselor „urmând ca inculpatul Daniel Dragomir să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel care au menținut sentința dată de Tribunalul București.

„În final, inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta deciziei, citată de Agerpres. coral