Un heliport medical ar urma să fie amenajat pe parking-ul Primăriei Cluj-Napoca, de pe strada Moților, anunță primarul Emil Boc, pentru Ziua de Cluj. Municipalitatea a alocat, în cadrul rectificării bugetare, bani pentru studiul de fezabilitate. 

Ideea heliportului medical, de tip helipunct, aparține conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, și anume directorului medical Adela Golea și a managerului Petru Șușcă. 

"Am inclus la rectificarea de buget bani pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării, la Cluj, a unui heliport medical, de tip helipunct, pe parking-ul de la Primărie, de pe strada Moților.

Nu e o idee nouă, e mai veche, la solicitarea directorului medical Adelea Golea și a managerului Petru Șușcă de la Spitalul Județean, pe baza convocării prefectului.

Acum se realizează caietul de sarcini, va fi făcută o expertiză tehnică, ce va avea răspunsul la întrebarea: ce mai avem de făcut la parking-ul de pe Moților în vederea consolidării acestuia pentru a putea funcționa un heliport. Heliportul va beneficia de un lift exterior.

Acum, în condițiile de trafic aglomerat, e nevoie de circa 40 de minute pentru transferul pacientului la aeroport, iar cu acest nou heliport am vorbi de doar 5-8 minute, în cazuri în care secundele fac diferența", a declarat edilul Emil Boc.

coral